Goed gereedschap is het halve werk!Onze gereedschapswand is gevuld met een breed assortiment soorten en merken gereedschap. Nieuwe ontwikkelingen in gereedschap zorgen ervoor dat ons nonpaints-assortiment regelmatig wordt bijgewerkt. Behalve de kwasten en de rollers zijn alle mogelijke gereedschappen en hulpmiddelen voor het verven of behangen bij ons in ruime mate aanwezig.
 

Verwerking met de kwast:

Kies goed gereedschap als je een goed eindresultaat wilt bereiken. Het heeft geen zin om een goede lakverf te kopen en vervolgens te proberen om het met een mindere kwast of roller te verwerken. Kies een z.g. wegwerpkwast alleen voor de verwerking van bijvoorbeeld een afbijtmiddel, waar het niet toe doet of je een aanzet ziet of een gelijkmatige afgifte van de verf niet belangrijk is. Een kwast van synthetische (kunstvezels) haren gecombineerd met varkenshaar geven het beste resultaat voor watergedragen verf. De haren van deze kwasten zijn meestal licht van kleur en zijn veel soepeler als de stuggere varkenshaar kwasten. Een kwast van varkenshaar (zwart) is het meest geschikt voor verf op terpentine basis, de alkyd en ook nog de high solid verven.

De verf vol opzetten en verdelen in verticale-, diagonale- en horizontale richting. Licht nastrijken, van beneden naar boven in lange bewegingen voor het mooiste resultaat. Watergedragen verf heeft een snellere droogtijd, dus een snelle verwerking geeft het beste resultaat. Bij het nastrijken ook hier zo weinig mogelijk druk op de kwast uitoefenen.
 

Verwerking met de roller:

Velvetrollertjes zijn uitstekend geschikt om zowel watergedragen en alkyd producten te verwerken. Ze nemen veel verf op, veel verf laat zich beter verdelen en ze zijn minder luchtgevoelig als schuimrollertjes. De luchtgevoeligheid van schuimrollertjes kunnen blaasjes als gevolg hebben in de drogende verflaag. Velvetrollertjes zijn duurder als schuimrollertjes maar geven gemakkelijker een beter eindresultaat. Rol een nieuw velvetrollertje eerst over een stuk tape om te voorkomen dat losse vezeltjes in de verf terecht komen.

Verdeel het oppervlak (denkbeeldig) in banen en vlakken. Rol steeds een voorgaand vlak of baan gedeeltelijk weer mee bij het narollen. Vol opzetten en gelijkmatig verticaal en horizontaal verdelen. Altijd in één richting narollen met lange bewegingen, van boven naar beneden of andersom. Bij het narollen weinig druk op de roller uitoefenen, dit vermindert het risico op banen.

Meer tips kunt u vinden bij schildertips & advies.