Accentueren met kleur!

Je bent het misschien alweer vergeten, maar het nieuwe jaar is alweer 4 weken geleden van start gegaan. De vakantie is voorbij en je doelen voor 2017 zijn bepaald. Ook in je interieur ga je dan op zoek naar kleine nieuwigheden, daarom kun je deze maand 2,5 liter verf van Farrow & Ball winnen in een kleur naar keuze. En om al jouw nieuwe ideeën niet te vergeten, geven we er ook nog eens een handig schetsboekje bij. Lees deze blog dus goed, en maak kans!Grijze muur opeens roze?

In de vorige blog hebben wij de nieuwe kleurtrends voor het interieur van 2017 laten zien. Maar misschien durf je deze koele tint niet aan of ben je juist meer op zoek naar warmte. Ga je alles schilderen of vind je één accentwand wel genoeg? Mag het ook gewoon grijs zijn, of misschien wit? Wil je een zachte grijze tint op de muur, laat je dan altijd goed adviseren welke tint in jouw interieur het best naar voren komt. Je wilt immers niet dat je muur roze lijkt in plaats van grijs. Want geloof ons maar, het kan! Het menselijk oog is namelijk zeer gevoelig voor roodtinten, waardoor die mooie grijze kleur, die je in de winkel zo zorgvuldig uitgezocht had, in combinatie met het verkeerde daglicht een roze gloed in de ruimte kan geven. Ons advies is daarom om altijd minimaal een aantal kleurstalen mee naar huis te nemen en deze op verschillende momenten van de dag, in de ruimte die je wilt gaan schilderen, te bekijken. Farrow & Ball heeft perfecte proefmonsters waarmee je ongeveer 1 m² van de door jou gekozen kleur op de wand kunt aanbrengen. Daarmee maak je het beoordelen van de kleur nog veel gemakkelijker en realistischer dan met een kleine papieren kleurenstaal.


Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een kleuraccent aan te brengen

Dat gezegd hebbende, gaan we nu aan het echte werk beginnen. Want hoe accentueer je nou precies met kleur? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Maar begin altijd met goed te kijken waar je het accent wilt aanbrengen. Heb je bijvoorbeeld één lange saaie wand? Geef deze wand dan een andere kleur dan de rest van de wanden. Ben je een echte waaghals, schilder dan één of meerdere vlakken op deze muur. Heb je bijvoorbeeld je eettafel tegen de muur aan staan, dan kun je een vlak op de muur schilderen in het verlengde van je tafel. Kies hiervoor ook echt een funky kleurtje als mosterd geel, mint groen of denim drift! En maak het helemaal af door in dit vlak een spiegel, of wat leuke ingelijste tekeningen van de kinderen op te hangen.
Bron: Pinterest Bron: Apartmenttherapy Bron: MyStyleVita

Heb je een ander element in je woning dat je wilt laten opvallen? Misschien ben jij wel de trotse bezitter van een heerlijke houthaard. Tover dan die saaie schouw om tot een echte eyecatcher door te accentueren met kleur. Wij adviseren wel om te kiezen voor een kleur die mooi overvloeit in de kleur op de wanden ernaast, anders wordt het accent misschien wel iets te groot. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te accentueren met kleur! Bezoek voor meer inspiratie ook eens ons pinboard accentueren met kleur, of kom naar onze showroom waar je bij ons stylistenteam altijd terecht kunt voor een deskundig kleuradvies!

Win 2,5 liter verf van Farrow & Ball!

Ben je klaar voor kleur in je interieur? Doe dan mee met de quizvraag en maak kans op 2,5 liter Farrow & Ball verf in een kleur naar keuze.


Geplaatst op: 31-01-2017


« Vorige pagina