How to Decorate

Win het handboek ‘How to Decorate‘ van Farrow & Ball!
De herfst is nu toch echt aangebroken. De buitenkeuken wordt ingewisseld voor de keukentafel binnen en na een gezellige avond natafelen met familie en vrienden valt het je opeens op dat het interieur wel weer eens een update kan gebruiken. Een nieuwe kleur op de wand of een accentwand met behang zou niet misstaan.Bron: Pinterest

Bron: My Style Creek

Bron: Sköna Hem

Bron: Farrow & Ball

Je onderneemt de volgende ochtend direct actie, pakt je spullen bij elkaar en gaat enthousiast naar Tisaco (uiteraard) waar je direct 1001 vragen krijgt over je nieuwe interieurwensen. En om het nog lastiger te maken, wordt je vervolgens overspoeld met zoveel stalen dat je daar die accentwand al mee had kunnen behangen. Na uren te hebben doorgebracht in de showroom ga je uiteindelijk naar huis met meer vragen dan antwoorden!

Nee, geintje! Natuurlijk verloopt een bezoekje aan Tisaco niet zo dramatisch. Maar wij kunnen ons wel voorstellen dat na het zien van al die mogelijkheden, het soms lastig is om een beeld te krijgen van het totaalplaatje. Om dit wat gemakkelijker te maken zou je, voordat je naar Tisaco komt, al wat voorbereidend werk kunnen doen. Maak bijvoorbeeld foto‘s van de ruimte(s) die je wilt restylen en ga al eens op zoek naar sfeerbeelden in woonmagazines, woonboeken en op internet. Zo krijg je niet alleen nieuwe inzichten in de huidige trends, maar filter je ook gelijk welke stijl aansluit bij jouw wensen. Soms kan één afbeelding al precies laten zien hoe jij wilt dat je toekomstige interieur eruit gaat zien, maar in veel gevallen biedt een moodboard meer uitkomst.

Een moodboard geeft niet alleen inzicht, het is ook nog eens heel leuk om te maken! Er zijn eigenlijk twee manieren om een moodboard te maken. Online met behulp van Pinterest, of offline met karton, schaar en lijm. Online maak je je moodboard op Pinterest, een social media kanaal waarmee je naar hartenlust alles dat je mooi vind kunt verzamelen in een digitaal archief. Maak voor de ruimte die je wilt restylen een apart pinboard en verzamel (pin) hier alle afbeeldingen die jouw gewenste interieur weergeven. Zo heb je later een duidelijk beeld van de sfeer die je wilt laten zien in je project. En omdat dit moodboard online staat, neem je het gemakkelijk mee naar onze showroom. Wij pakken gewoon even een laptop om samen jouw pinboard te bekijken. Zo kunnen we vervolgens jouw stijl bepalen en daar passende materialen en kleuren bij uitzoeken.

We leven in een digitale wereld, waar Pinterest heel mooi in past, maar het “echte" knip en plakwerk blijft natuurlijk een heerlijke bezigheid! In comfortabele kleding, met een heerlijke kop thee een beetje knutselen op een regenachtige zondagmiddag. Eindeloos bladeren in woonmagazines, op zoek naar hét perfect gestylde interieur, stalen en materialen bekijken, lekker wegdromen en tegelijkertijd alles plaatsen in een strakke compositie op karton. Echt een klus in de categorie ‘happy feelings‘. Want zeg nou eerlijk, wie wordt daar nou niet gelukkig van? Maar wees gewaarschuwd, zoeken naar afbeeldingen in woonmagazines of op Pinterest kost gemakkelijk een paar uur van je tijd! Want stoppen lukt niet! Maar zoals gezegd, gegarandeerde happy feelings en een flinke dosis overtuiging om aan de slag te gaan met je interieur.

Zelf maken wij ook regelmatig moodboards en zijn wij uiteraard actief op Pinterest. Wij zullen vanaf nu ook bij iedere blog een moodboard samenstellen om jullie nog meer te inspireren. Omdat wij deze maand het boek How to Decorate van Farrow & Ball mogen weggeven hebben wij een moodboard samengesteld met diezelfde titel. Op dit pinboard hebben wij inspiratiebeelden verzameld die kunnen helpen bij het maken van moodboards en composities. Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar ons How to Decorate board op Pinterest.


DIY: maak je eigen moodboard

Zoals eerder beschreven zijn moodboards een ware trend en buiten dat, een leuke bezigheid. Maar pas op! Zodra je de feeling te pakken hebt, worden zelfs je boodschappenlijstjes knip en plakwerk. Daarom hier alvast een stappenplan om de tijd een beetje in te korten. Want na het lezen van deze DIY wordt jij het nieuwe voorbeeld van ik-maak-moodboards- in-een-handomdraai.

Stap 1


Bron: Pinterest

Stap 2


Bron: My Style Creek

Stap 3


Bron: Sköna Hem

Stap 1
De verwarming gaat lekker op 21 graden en terwijl de fluitketel op het vuur staat, schiet jij alvast in je comfortabele kleding. Na het zetten van een heerlijke pot koffie of thee, kruip je met een stapel woonmagazines op de bank en begin je driftig alle bruikbare pagina‘s uit te scheuren. Na een middagje scheuren, heb je genoeg inspiratie opgedaan en afbeeldingen verzameld om aan de volgende stap te beginnen.

Stap 2
Na het zien van al die perfecte foto‘s kun je nu opzoek gaan naar materialen die bij je stijl passen. Denk hierbij aan stalen van verf, stoffen, hout, een stukje koper of messing of misschien wel gewoon een mooi gekleurd herfstblad uit de achtertuin. Alles waar je inspiratie uithaalt is bruikbaar voor je moodboard.

Stap 3
Er heeft zich een nieuwe trend ontwikkeld in moodboard land waar geen lijm aan te pas hoeft te komen. Echter een schaar en een ondergrond in de stijl van je droominterieur kun je al klaarleggen. Denk hierbij aan kurk, kippengaas, marmer of gerecycled papier. Knip nu eerst de afbeeldingen uit die je wilt gebruiken en ga vervolgens een compositie maken met de verzamelde materialen en uitgeknipte inspiratiefoto‘s. Zodra je tevreden bent met het resultaat maak je een foto van dit stilleven.

Tip: werk in lagen om meer diepte te creëren. Leg bijvoorbeeld kleurstalen die matchen met een afbeelding in lagen op elkaar.

Stap 4
And last but not least! Neem de foto van je moodboard mee naar Tisaco en laat je verder inspireren door een van onze stylisten!

Veel knip en plak plezier en tot snel in onze showroom!


Win het inspiratieboek “How to Decorate" van Farrow & Ball!


Wil je nog meer inspiratie opdoen en je interieur transformeren met verf en behang ? Dan moet je het boek How to Decorate erbij hebben! Joa Studholme en het creatieve team van Farrow & Ball delen hun expertise en onthullen het proces van interieurstyling, van het creatieve potentieel van vloerlak tot hoe licht een kleur kan beïnvloeden. How to Decorate is inmiddels een favoriet naslagwerk van veel interieur enthousiastelingen en wij zijn zeer trots dat wij een exemplaar mogen verloten onder de lezers van onze blog. Wil jij dit prachtige inspiratieboek winnen? Ga dan snel naar de actiepagina.

Liefs,
Het stylistenteam van Tisaco


Geplaatst op: 10-10-2016


« Vorige pagina